Thursday, July 25, 2024
HomeOkategoriseradeBudi poput orla...

Budi poput orla…

“Kada pada kiša, većina ptica ide ka skloništu; Orao je jedina ptica koja, da bi izbjegao kišu, počne da leti iznad oblaka.”
Ponekad je ulaganje napora i borba upravo ono što trebamo u životu. Ako bismo prošli kroz život bez ikakvih prepreka bili bismo osakaćeni, ne bismo bili toliko jaki kao što smo mogli biti. Allah ne želi svojim robovima teškoće već želi da postignu određene kvalitete i karakteristike.
“Nema radosti za onoga koji ne nosi tugu, nema slatkoće za onoga koji nema strpljenja,nema užitka za onoga koji ne pati, i nema odmora za onoga ko ne izdrži umor.” Ibn Kajjim
“Najdivniji ljudi koje smo upoznali su oni koji znaju za poraz, poznaju patnju, poznaju borbu, znaju za gubitak i koji su uspjeli pronaći izlaz iz dubina. Takve osobe cijene, imaju osjećaj i razumjevanje života što ih ispunjava sa samilošću, blagošću i iskrenom zabrinutošću. (Elizabeth Kubler Ros)
Stoga izdrži teške dane i bit ćeš nagrađen sa boljim danima.Idi kroz tamu sa strpljenjem i svjetlo će ubrzo osvjetliti tvoj put. I uvijek imaj na umu: “…Allah želi da vam olakša, a ne da poteškoće imate…”. (al-Beqara: 185)
I znaj da smo mi narod koji, ukoliko nam Zemlja postane tjesna, nebesa se rašire i postanu prostrana, pa kako da gubimo nadu…
Zato kada dođe do prepreka u životu, budi poput orla…

 

Medisa Dedović Nišić

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments