Saturday, April 20, 2024
HomeAktuelnoUspješno završen prvi semestar

Uspješno završen prvi semestar

‘Ibn Kesir’

Uspješno završen prvi semestar

 

Rekao je Uzvišeni:

قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ

”Reci: “Zar su isti oni koji znaju i oni koji ne znaju?” (Az-Zumar, 9.)

Allahov Poslanik s.a.w.s. nas je obavjestio o velikoj nagradi koja je obećana svakome ko krene putem sticanja znanja o Allahovoj vjeri rekavši:

”Ko krene putem sticanja znanja, Allah će mu olakšati put do dženneta” (Bilježe Tirmizi i Ahmed u Musnedu)

Jučer, 21. Juna 2014. godine, završen je prvi ispitni rok prvog semestra Večernje škole Islama ‘Ibn Kesir’, čime je uspješno okončan prvi od četiri planirana semestra kroz koje će proći studenti ove ustanove.

Nakon četiri radna mjeseca i odslušanih predavanja iz dva predmeta: ‘Osnovi Akide’ i ‘Sire Allahovog Poslanika s.a.w.s.’, studenti su jučer imali priliku polagati završni ispit iz oba predmeta.

Svi studenti koji su prijavili izlazak na ovom ispitnom roku, a bilo ih je trinaest iz ‘Osnova Akide’ i šest iz ‘Sire’, uspješno su položili ispite.

Većina studenata za polaganje ispita odlučilo se za drugi ispitni rok, koji će, podsjećamo, biti održan u subotu 06. septembra 2014. u 16:00h u Geteborgu (mjesto će naknadno biti saopćeno), inša Allahu te’ala.

Također studenti, koji su već položili ispite, mogu izaći u septembru na ispit ukoliko nisu zadovoljni sa postignutim rezultatom.

Ovom prilikom uprava škole ‘Ibn Kesir’ čestita položen ispit svojim studentima, sa dovom Allahu dž.š. da stečeno znanje bude dokaz za njih i za nas na Sudnjemu danu.

Također uprava škole ovom prilikom poziva svu braću i sestre iz Švedske porijeklom sa Balkana, koji su zainteresirani za produbljivanje svoga znanja o vjeri Islamu, da se upišu u naredni semestar koji će početi u septembru, inša Allah.

Drugi semestar će također imati dva predmeta: ‘Osnovi tefsira’ i ‘Osnovi hadisa’. Upisni rok je već počeo i trajaće do početka septembra. Drugi semestar mogu upisati i studenti koji nisu bili upisani u prvi semestar, s tim što će moći na kraju polagati i ispite iz prvog semestra, kako bi kompletirali planirani plan i program, i na kraju četvrtog semestra dobili diplomu završene islamske akademije ‘Ibn Kesir’.

Informacije o upisu i uslovima školovanja možete dobiti putem:

1. maila na vahid@bfmgbg.se

2. telefona na broj 073 572 0327 kod brata Vahida.

 

Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve profesore, upravu škole, studente i organizacije koje su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli u realizaciji ovog projekta i uspješnom završetku prvog planiranog kvartera Večernje škole Islama ‘Ibn Kesir’.

 

Balkans Förenade Muslimer i Göteborg – BFMGBG (www.bfmgbg.se)

Švedska dawetska organizacija – SDO.org

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments