Saturday, April 13, 2024
HomeOstali tekstoviČast Bošnjaka branili su drugi!

Čast Bošnjaka branili su drugi!

Ovih dana svjedoci smo jednog apsurda, ili slobodnim riječima kazano  bahatosti, indoktrinirane  netolerantnosti, netrpeljivosti  i nadasve  mržnje prema svemu onome što se može opisati riječima „bošnjački, muslimanski, istinski patriotski…“ i to od strane Islamske Zajednice Bošnjaka u Švedskoj na čelu sa glavnim imamom Idrizom ef. Karamanom i manjom grupicom njegovih vazala – istomišljenika, koji nastoje po svaku cijenu da se održe na čelu jedne parazitske organizacije, koja je spremna da uzme i posljednju krunu od dobrih Bošnjaka Skandinavije pod izgovorom „jačanja bošnjačkih džemata i nacionalnog jedinstva“.

Svoje pravo skriveno i toliko godina čuvano lice istine pokazali su u jednom danu i to 04. aprila 2015. godine kada su odbili ugostiti predstavnike Bošnjačke nacionalne fondacije naše najbolje sinove, gazije, do jučer po funkciju elitu umeta, istu tu koja ih je postavila na to mjesto, eminentne i neumorne borce za prava Bošnjaka u cijelom svijetu.

Sjediti ispred elite, od  koje su neki došli čak iz Kuala Lumpur-a (Malezije) da bi meni kao „ovdašnjem“ Bošnjaku održali čas historije, čas osvještavanja čas filtriranja i sagledavanja stvarnog stanja u korpusu jednog naroda, koji za sebe kažu da su Bošnjaci, u jednom islamskom  „Bošnjačkom“ ambijentu za koji bi svi oni koji neznaju gdje je skup održan odmah rekli „mašallah“ fine „Bosanske džamije“ je neprocijenjivo!

Sve navedeno je tačno, sem ovih posljednjih riječi, koje na tasu vage prevagnuše i to po nekoliko puta, isto toliko puta koliko je svaki Bošnjak – Musliman mislio da pripada, da je dio te zejednice, da svojim radom, zalaganjem, finansijskom pomoći  nastoji da udari dobar, jak i nesalomljiv temelj za Bošnjake daleko od svoje domovine.

Za ovu Bošnjačku elitu koja je došla iz dalekih mjesta, te za sve nas „obične Bošnjake“ koji smo nahrlili iz raznih mjesta Skandinavije kako bi barem na tren osjetili dio  atmosfere Bosne i Bošnjaka u njoj, nije bilo mjesta u bosanskoj džamiji u gradu Malmö-u iz nekih razloga koji su samo poznati glavnom imamu Idrizu Karamanu.

Hvala Allahu pored Kojeg drugog boga nema, nađosmo toplu bratsku dobrodošlicu u Albanskom džematu, koji sem da se nalazi u istom gradu nema ništa zajedničko sa ovim prvim osim možda Kible ka kojoj se okreću.

Nas Bošnjake ugostili su braća iz Islamskog centra u gradu Malmö-u, koja nije pod okriljem IZB Švedske.

Neka nam je svima na obraz!

Beli ovi iz IZB-a zamjerili su im mnogo, ljudima koji u svome životu ne mogu naći minutu svoga života a da nisu radili za interes Bošnjačkog naroda i Islama u cjelini.

Oprosti uvažena „eminencijo“  predsjedniče Svjetskog bošnjačkog kongresa, reisu-l-ulemo, emeritusu dr. Mustafa Ceriću, vjerovatno si nekada u svom životu „radio protiv“ Islama i Bošnjaka, ne daj Bože da ti nezamjeraju što si izjavio da nema „vehabija“ u Bosni… ili ne daj Bože što si nastojao u svakoj minuti svoga života da uradiš više nego što će Islamska Zajednica Bošnjaka u Švedskoj da uradi do kijametskog dana;

 

Oprosti muftijo sandžački Muamere ef. Zukorliću zamjeriše ti što javno praktikuješ sunet Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.w.s i nosiš bradu. Zamjeriše ti što si dvosjekli mač u borbi protiv četničke tiranije nad Bošnjacima Sandžaka, što se zalažeš da Allahova riječ bude gornja. Zamjeriše ti haman mnogo toga…

 

Oprosti magistre Fatmire Alispahiću, titulo koju ovi iz Islamske Zajednice Bošnjaka Švedske mogu vidjeti samo na papiru, misaona imenicu za njih, što ne prođe dan a da se u svom govoru ne osvrneš i ne digneš riječ protiv ugnjetavanja i getoizacije Bosne i Bošnjaka kako u svijetu tako i kod nas u BiH…

 

A ti dobri moj Bošnjače i dalje slušaj i nasjedaj, da je svako onaj koji razmišlja slobodno svojom glavom i zapita se zapravo kakvo je pravo stanje u IZB Švedske, „buntovnik, rušitelj, vehabija, neprijatelj br.1 i sl.“ A upravo su oni koji tu zajednicu ruše, ili da se metaforično izrazim oni koji tu zajednicu štite za vid ličnih interesa, oni koji nastoje da ugase i posljednji plamen svijeće koja gori za Bošnjake i Islam daleko van njihove domovine u hladnoj Švedskoj.

 

Mr.sig. Amer Hajder dipl.krim.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments