Sunday, July 21, 2024
HomeOstali tekstoviFazlinovići kao pouka

Fazlinovići kao pouka

Emisija ” Lud, zbunjen normalan ” sem sto je bogohulna, antiislamska i antibošnjacka ona ima i druge poruke.

Prije svega propagira ideju komunizma trudeći se da predstavi kako se nekad zivjelo u “bratstvu i jedinstvu”. Bratstvu i jedinstvu čiju cijenu smo mi Bošnjaci platili sa desetinama hiljada žrtava. Fazlinovici nam na najbolji način odslikavaju kako se to nekad živjelo.

Bošnjak nevjernik, muslimanskog imena, ženi se ženom druge vjere ( srpkinjom ) a svom sinu daje srpsko ime. On nju vara, gle čuda i ona njega. Njegov otac takodje oženjen ženom druge vjere ovaj put je hrvatica u pitanju, a kao šlag na tortu je djeda Izet, opet nevjernik koji svome praunuku, koji opet gle čuda nosi srpsko ime Branko, čita Marksa i zabranjuje mu da ide na vjeronauku.

Djeda Izet je tvrdi izdanak stare komunističke škole, uvijek u totalitarnom režimu spram drugih, uglavnom pijan, nasilnički- egoistično nastrojen, sa neizmjernom ljubavlju prema idealima komunizma, novcu, ženama i nemoralu, i sa max empatijom prema Bogu i svemu sto ima dodirnih tačaka s religijom. Kućna pomoćnica Rabija, predstavljena kao “zaostala” nevina tridesetogodisnjakinja, koju svoju čednost gubi sa kime drugim nego nemuslimanom ( Dragan Combe ), i veliki broj drugih primjera omalovažavanja Bošnjaka, Islama i muslimana a sve naravno u duhu oživljavanja ” bratstva i jedinstva “.

Sve to bi bilo manje čudno da opet nisu Bošnjaci ti koji se predstavljaju i kojima se pokušava proturiti ideja “bratstva i jedinstva” kako bi nam u ovom blagom zamahu nacionalnog i duhovnog osviješćivanja vratili breme naroda bez imena, kulture, jezika i historije. Šta da rade Bošnjaci u takvoj i drugim sličnim situacijama? Da dižu glas, bojkotuju i ukazuju jedni drugima na zlo, stalno podsjećajući jedni druge da ne smijemo zaboraviti genocide, etnička čišćenja, silovanja i druge zločine koji su nam se dešavali, jer smo bili naivni i zaboravni.

Moramo uzeti pouku i učiti na svojoj prošlosti i greškama, i ustati protiv svega onoga sto će nam stati na putu napretka, zbijmo safove, ujedinimo se,popravljajmo sebe pa onda djelujmo i na druge, edukujmo se na svim poljima, držimo se čvrsto Allahovog uzeta i nema sumnje da ce nam se stanje popraviti.

Moramo odgajati nas i nasu djecu na zdravim temeljima, jer nam trebaju ciste generacije koji ce biti vodilje ovog naroda inshallah.

Molim Allaha da izvučemo pouku iz ove i sličnih situacija i da nam popravi stanje !

Autor Denis H.

Izvor sandzakpress.net
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments